Marynowana karkówka z grilla

Oceń przepis!

Grillowana karkówka z cytrusowej marynaty

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kotlety z karkówki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 3 szklanki soku pomarańczowego
  • pół szklanki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka pieprzu
  • 2 liście laurowe

Przygotowanie:


1. Wymieszaj sok pomarańczowy z sokiem z limonki i oliwą, dodaj wyciśnięty czosnek, sól i pieprz.

2. Umyj i osusz mięso, zanurz je w marynacie i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Osącz karkówkę i ułóż ją na ruszcie.

4. Grilluj przez około 5 minut z każdej strony.

5. Karkówkę podawaj z pieczywem i surówką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu