Grillowana karkówka z pieczarkami

Oceń przepis!

Grillowana karkówka z pieczarkami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (1 dzień marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1.5kg karkówki wieprzowej
  • przyprawa do karkówki
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 150g pieczarek lub innych grzybów
  • bulion pieczeniowy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200ml śmietanki 18%
  • 20ml koniaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 100ml oleju słonecznikowego

Przygotowanie:


1. Mięso umyj, osusz, natrzyj czosnkiem, majerankiem, musztardą i przyprawą do karkówki.

2. Włóż mięso do czystej miski, nakryj folią i pozostaw w chłodnym miejscu, na co najmniej jeden dzień.

3. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz mięso 25 minut.

4. Pieczarki podsmaż osobno na patelni. Po upieczeniu mięso przełóż na talerz.

5. Do powstałego sosu dodaj bulion  pieczeniowy  i łyżkę koncentratu pomidorowego, wymieszaj. Sos zabiel śmietaną, a do smaku dopraw koniakiem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu