Grillowana kaszanka z jabłkiem

Oceń przepis!

Grillowana kaszanka w plastrach kwaśnego jabłka

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg kaszanki
  • 3 kwaśne jabłka
  • 12 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • folia aluminiowa

Przygotowanie:


1. Kaszankę potnij na porcje po około 150g, cebulę pokrój w plastry, a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

2. Folię aluminiową podziel na odpowiedniej wielkości części, posmaruj olejem i ułóż na każdym kawałku: porcję kaszanki, pół jabłka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku. Całość posyp majerankiem i pieprzem ziołowym.

3.  Z folii uformuj paczuszki, nie zawijając ich jednak zbyt szczelnie

4. Rozpal grill ogrodowy i  piecz kaszankę około 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu