Sos z grillowaną kiełbasą

Oceń przepis!

Grillowana kiełbasa z sosem kreolskim

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 dymiki
  • łodyga selera naciowego
  • 2 strączki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki rumu lub soku jabłkowego
  • puszka pomidorów
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 8 pikantnych kiełbas paprykowych np. chorizo
  • posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:


1. Umyty seler i białą część dymki oraz oczyszczone chili drobno posiekaj.

2. Obsmaż warzywa w rondelku na oleju. Dodaj rum, zagotuj.

3. Dodaj rozdrobnione pomidory, dopraw sokiem z cytryny i przyprawami, zagotuj i odstaw.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż ponacinane kiełbaski na ruszcie i grilluj przez około 10-15 minut aż się zarumienią.

5. Przestudzone kiełbaski pokrój w plastry, podawaj z sosem oraz makaronem lub białym pieczywem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu