Kukurydza z grilla

Oceń przepis!

Grillowana kukurydza z chilli

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • 1 papryczka chilli
  • 1/4 kostki masła
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki posiekanej pietruszki
  • oliwa
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj kolby i ugotuj je na półtwardo w osolonej wodzie.

2. Masło ucieraj chwilę mikserem, aż będzie puszyste. Dodaj sól i pieprz, posiekaną pietruszkę, szczypiorek i drobno posiekane chilli, wymieszaj.

3. Masę maślaną wyłóż na folię aluminiową, uformuj wałeczek i zawiń, wstaw do lodówki.

4. Każdą kolbę kukurydzy umieść na kawałki folii, nasmaruj oliwą i ułóż na niej plasterki masła.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, zawinięte w folię kolby ułóż na ruszcie.

6. Grilluj kukurydzę przez 15 minut, co jakiś czas obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu