
Oceń przepis!
Grillowana kukurydza z serem żółtym
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Czas grillowania:-
Trudność: tanie
2012-08-01 przez admin
Składniki:
- 4-8 świeżych kolb kukurydzy
- 100g masła
- 200-250 startego sera
- grubo mielony pieprz
- sól
Przygotowanie:
1. Kukurydzę gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Dobrze odcedź. Ułóż w formie wysmarowanej masłem. Dodatkowo kolby kukurydzy grubo posmaruj rozpuszczonym masłem i posyp serem. Na wierzchu połóż kilka płatków masła.
2. Rozgrzej grill ogrodowy, połóż kukurydzę na ruszcie. Piecz do momentu rozpuszczenia się sera. Przed podaniem posyp pieprzem.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Grillowane kolby kukurydzy z plastrami boczku
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Kolby kukurydzy z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Złocista kukurydza z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5