Kolby kukurydzy z grilla na liściach szpinaku

Oceń przepis!

Grillowana kukurydza na szpinaku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: ok. 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • szpinak
  • 1 łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
  • orzechy pinii

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz kolby kukurydzy, użyj 1 łyżki masła do ich nasmarowania, przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

2. Pokrój na kawałki ostrym nożem. Rozpal grill ogrodowy i piecz przez 5-8 minut na ruszcie od czasu do czasu obracając.

3. Szpinak umyj i osusz. Dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

4. Dodaj grillowane kolby kukurydzy do szpinaku i posyp orzechami pinii.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu