Papryka z grilla z mozzarellą

Oceń przepis!

Grillowana papryka z mozzarellą

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 3h

Czas grillowania:-

Trudność: na specjalną okazję, łatwe

2012-04-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 papryk kolorowych
  • 1/4 szklanki czerwonego octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • 30 dag mozzarelli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz paprykę.

2. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

3. Grilluj papryki przez ok. 15 minut, aż ściemnieją, często obracając.

4. Zdejmij papryki z rusztu, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na minimum 2 godziny.

5. Obierz papryki ze skórki, usuń nasiona, pokrój w paski.

6. Wymieszaj ocet z wyciśniętym czosnkiem i szczyptą soli, zalej nim paprykę i odstaw do lodówki na minimum godzinę.

7. Odsączoną paprykę ułóż na płaskim talerzu, dopraw solą i pieprzem do smaku, skrop oliwą, dodaj posiekaną pietruszkę, kapary i plastry mozzarelli.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu