Faszerowane szpinakiem filety z grilla

Oceń przepis!

Grillowana pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2012-09-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • po łyżeczce suszonych ziół - oregano i bazylii
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 400g mrożonego szpinaku
  • 2 jajka
  • 20dag sera feta
  • 8 wykałaczek

Przygotowanie:


1. Wykałaczki zamocz w wodzie. Umyj i osusz piersi z kurczaka. Każdy filet natnij tworząc podłużną kieszonkę.

2. Natrzyj mięso mieszanką ziół, oleju, soli i pieprzu oraz dwóch rozgniecionych ząbków czosnku.

3. W rondelku rozmroź szpinak, zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj wyciśnięte dwa ząbki czosnku oraz jajka, mieszając poczekaj aż się zetną, zdejmij z ognia i przestudź.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, fetę pokrój w kostkę.

5. W kieszenie nakładaj kostki sera oraz przygotowany szpinak, zepnij wykałaczkami. Grilluj po 5-7 minut z obu stron.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu