
Oceń przepis!
Grillowane bakłażany z pietruszką
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
2013-04-24 przez admin
Składniki:
- 3 średnie bakłażany
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- sól
Przygotowanie:
1. Umyj bakłażany, osusz i pokrój je w plastry grube na około 2cm, oprósz solą i odstaw.
2. Po upływie 30minut, opłucz plastry i osusz je.
3. Rozgrzej grill ogrodowy, plastry bakłażana posmaruj z obu stron olejem.
4. Grilluj bakłażana przez 10 minut z każdej strony.
5. Podawaj plastry posypane posiekaną natką pietruszki w towarzystwie sosu czosnkowego.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Sałatka z grillowanych warzyw
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowane bakłażany z sosem ogórkowo-miętowym
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5