Grillowane plastry bakłażana z pietruszką

Oceń przepis!

Grillowane bakłażany z pietruszką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 średnie bakłażany
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Przygotowanie:


1. Umyj bakłażany, osusz i pokrój je w plastry grube na około 2cm, oprósz solą i odstaw.

2. Po upływie 30minut, opłucz plastry i osusz je.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, plastry bakłażana posmaruj z obu stron olejem.

4. Grilluj bakłażana przez 10 minut z każdej strony.

5. Podawaj plastry posypane posiekaną natką pietruszki w towarzystwie sosu czosnkowego.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu