
Oceń przepis!
Grillowane bakłażany z serem feta
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Czas grillowania:-
Trudność: muszę się wykazać :)
Składniki:
- 2 bakłażany
- 20dag sera typu feta
- 15dag boczku wędzonego
- oliwa
- natka pietruszki
- bazylia i oregano
- papryczka chili
- cytryna
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Umyj bakłażany i osusz je, a następnie pokrój wzdłuż na plastry grubości pół centymetra.
2. Plastry z obu stron posmaruj oliwą. Oczyść papryczkę z pestek i pokrój w cienkie paski.
3. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż plastry na ruszcie, grilluj z obu stron aż zmiękną.
4. Zdejmij bakłażana z rusztu, ułóż na desce. Na każdym plastrze ułóż kawałek sera, plasterek boczku, paski papryczki, posyp ziołami i dopraw. Zawiń plastry w rulony i zepnij wykałaczkami.
5. Ułóż ruloniki na ruszcie, grilluj obracając i smarując oliwą, aż boczek się zarumieni.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Sałatka z grillowanego bakłażana i pomidora
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Bakłażan z grilla w chrupiącej panierce
Ilość Porcji: 6
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowane bakłażany z pietruszką
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5