grillowane bakłażany z serem

Oceń przepis!

Grillowane bakłażany z serem feta

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :)

2013-05-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 20dag sera typu feta
  • 15dag boczku wędzonego
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • bazylia i oregano
  • papryczka chili
  • cytryna
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj bakłażany i osusz je, a następnie pokrój wzdłuż na plastry grubości pół centymetra.

2. Plastry z obu stron posmaruj oliwą. Oczyść papryczkę z pestek i pokrój w cienkie paski.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż plastry na ruszcie, grilluj z obu stron aż zmiękną.

4. Zdejmij bakłażana z rusztu, ułóż na desce. Na każdym plastrze ułóż kawałek sera, plasterek boczku, paski papryczki, posyp ziołami i dopraw. Zawiń plastry w rulony i zepnij wykałaczkami.

5. Ułóż ruloniki na ruszcie, grilluj obracając i smarując oliwą, aż boczek się zarumieni.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu