grillowane plastry bakłażana

Oceń przepis!

Grillowane bakłażany z sosem ogórkowo-miętowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 średni ogórek gruntowy
  • kilka kropel olejku miętowego
  • szczypta cukru

Przygotowanie:


1. Bakłażana umyj, osusz i pokrój wzdłuż na 8 cienkich plastrów. Ułóż plastry na talerzu, obficie posól i odstaw.

2. Dopraw oliwę do smaku solą i pieprzem, odstaw.

3. Przygotuj sos z jogurtu, startego ogórka bez pestek i olejku, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz cukrem.

4. Opłucz plastry bakłażana pod bieżącą wodą, osusz je i posmaruj przygotowaną oliwą.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż plastry na ruszcie, grilluj przez około 10 minut aż się zarumieni i zmięknie.

6. Bakłażana podawaj z sosem ogórkowym.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu