Grillowane brzoskwinie

Oceń przepis!

Grillowane brzoskwinie z serem pleśniowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 duże brzoskwinie
  • 3/4 szklanki octu balsamicznego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • kawałek rozdrobnionego sera pleśniowego

Przygotowanie:


1. W rondelku wymieszaj ocet, cukier i pieprz. Gotuj na małym ogniu ciągle mieszając, aż płyn się zredukuje i zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wystudź.

2. Naoliw ruszt, rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

3. Umyte i osuszone brzoskwinie podziel na połówki, usuń pestki.

4. Ułóż owoce na ruszcie skórką do góry, grilluj około 5 minut.

5. Zdejmij brzoskwinie z rusztu, nasmaruj przygotowaną glazurą, grilluj jeszcze 3 minuty skórką do dołu. Pod koniec posyp rozdrobnionym serem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu