Grillowane jabłka z żurawiną

Oceń przepis!

Grillowane jabłka z żurawiną i cynamonem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki żurawiny
  • 4 łyżeczki cukry pudru
  • cynamon mielony
  • 4 laski cynamonu

Przygotowanie:


1. Jabłka obierz i podziel na pół. Usuń gniazdka nasienne.

2. Wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą cynamonu.

3. Jabłka ułóż na folii aluminiowej i polej przygotowaną marynatą.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż na ruszcie jabłka i piecz ok. 13-15 minut, pamiętając o obracaniu na drugą stronę. Jabłka podaj z żurawiną i laseczką cynamonu.

Komentarze do wpisu

  1.   bono 11-06-2012 14:02

    Ciekawe czy te jabłka tak samo smakują jak wyglądają?

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu