Grillowane kiełbaski z trzema bejcami

Oceń przepis!

Grillowane kiełbaski z trzema bejcami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg kiełbasy
  • 200 ml oleju
  • łyżka miodu
  • łyżka sosu sojowego
  • ostra papryka
  • curry

Przygotowanie:


1. Kiełbasę delikatnie natnij w kratkę. Olej podziel na trzy części.

2. Do jednej porcji oleju dodaj miód i sos sojowy, dokładnie wymieszaj. Do drugiej części wsyp (wg uznania) curry, a do trzeciej ostrą paprykę.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Na ruszt połóż kiełbasę, piecz kilka minut. Przed końcem pieczenia posmaruj bejcami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu