Grillowana kukurydza z plastrami boczku

Oceń przepis!

Grillowane kolby kukurydzy z plastrami boczku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy z łuskami
  • 12 plastrów boczku

Przygotowanie:


1. Ostrożnie odchyl łuski z kolb i oczyść kukurydzę z włosków (możesz użyć miękkiej szczotki).

2. Włóż kolby do miski z wodą i mocz przez pół godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

4. Osącz kukurydzę z wody, osusz papierowym ręcznikiem.

5. Owiń plastry boczku wokół kolb i z powrotem zawiń w łuski.

6. Grilluj kukurydzę od czasu do czasu obracając przez około 20 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu