Grillowane krewetki z sosem majonezowym

Oceń przepis!

Grillowane krewetki z majonezem paprykowo-czosnkowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-12-07 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 70dag obranych krewetek
  • 10 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • łyżka octu winnego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki chili w proszku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Majonez wymieszaj z kolendrą, octem, 2 łyżkami oliwy, musztardą i sokiem z cytryny, dopraw chili, solą i pieprzem, odstaw do lodówki na pół godziny.

2. Rozgrzej grill ogrodowy. Umyte i osuszone krewetki nasmaruj pozostałą oliwą, dopraw solą i pieprzem, ponabijaj na szpadki.

3. Grilluj krewetki przez około 10 minut często obracając.

4. Grillowane krewetki podawaj z sałatką oraz majonezowym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu