krewetki z grilla

Oceń przepis!

Grillowane krewetki z ziołami i czosnkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 400g obranych krewetek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 75g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Oczyszczone krewetki umieść w misce, dodaj pietruszkę, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszaj i odstaw do lodówki na około pół godziny.

2. W rondlu roztop masło z wyciśniętym czosnkiem.

3. Osącz krewetki, przełóż je do rondla z masłem i wymieszaj.

4. Wyjmij krewetki z masła i ponabijaj na szpadki do szaszłyków.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść krewetki na ruszcie, grilluj przez 10 minut obracając i smarując pozostałym masłem czosnkowym.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu