Grillowane paseczki z piersi kurczaka

Oceń przepis!

Grillowane paseczki z piersi kurczaka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 600g piersi kurczaka
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki chili mielonego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka listków kolendry

Przygotowanie:


1. Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

2. Wymieszaj oliwę, chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, sok z cytryny i kolendrę.

3. Wrzuć kurczaka do marynaty i odstaw na min. 2 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Odsączone mięso grillluj przez około 10 minut do zarumienienia, często obracając.

5. Podawaj np. z grillowaną papryką i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu