Grillowane pieczarki na szpadkach

Oceń przepis!

Grillowane pieczarki na patyku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-25 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo pieczarek
  • 5dag masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • łyżka soku z cytryny
  • posiekana pietruszka i tymianek (po łyżeczce)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Patyki do szaszłyków (drewniane) zamocz w wodzie na pół godziny.

2. Umyj i oczyść pieczarki, pokrój je w grube plastry.

3. W rondelku rozpuść masło, dodaj do niego wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno cebulę, sok z cytryny, pietruszkę i tymianek, dopraw solą i pieprzem.

4. Rozpal grill ogrodowy do średniej temperatury, ponabijaj pieczarki na osączone szpadki.

5. Posmaruj pieczarki przygotowanym masłem i połóż na rozgrzanym ruszcie.

6. Grilluj przez 8-10 minut często obracając i smarując pozostałym masłem.

7. Podawaj jako dodatek do mięs z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu