Grillowane pieczarki portobello

Oceń przepis!

Grillowane pieczarki portobello z pomidorami i mozzerellą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-28 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 pieczarki portobello (o średnicy kilkunastu cm)
  • 2 mięsiste pomidory
  • 10dag mozzarelli
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:


1. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z pokruszonym serem.

2. Dodaj pół łyżeczki oliwy, rozmaryn, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek, wymieszaj.

3. Umyj pieczarki, usuń nóżki i delikatnie wyskrob blaszki.

4. Wymieszaj ze sobą pół łyżeczki oliwy, sos sojowy i sok z cytryny. Mieszanką posmaruj grzyby.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść pieczarki na ruszcie i grilluj przez około 5 minut z każdej strony.

6. Nafaszeruj kapelusze pomidorowo-serowym farszem, grilluj jeszcze przez kilka minut aż mozzarella się rozpuści, posyp natką pietruszki.

7. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do mięs z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu