Pieczarki z masłem z grilla

Oceń przepis!

Grillowane pieczarki z masłem koperkowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo pieczarek
  • ¼ kostki masła
  • łyżka koperku
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • pół łyżeczki soli
  • patyki do szaszłyków

Przygotowanie:


1.  Umyj i osusz pieczarki, ponadziewaj je na szpikulce.

2.  Wymieszaj miękkie masło z posiekanym koperkiem, czosnkiem i solą.

3.  Posmaruj pieczarki masłem z każdej strony, rozgrzej grill ogrodowy.

4.  Ułóż pieczarki na ruszcie, grilluj około 15 minut co jakiś czas obracając i smarując pozostałym masłem.

5. Zdejmij pieczarki z szpikulców i podawaj posypane zieleniną.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu