piersi kurczaka z grilla

Oceń przepis!

Grillowane piersi kurczaka na ostro

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2013-07-31 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki tymianku
  • pół łyżeczki rozmarynu

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso, umieść je w naczyniu.

2. Obierz i posiekaj czosnek, wymieszaj z pozostałymi składnikami.

3. Zalej kurczaka marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny, po upływie godziny obróć piersi.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż piersi na ruszcie i grilluj aż się zarumienią przez około 10-15 minut co jakiś czas obracając.

5. Grillowane piersi kurczaka podawaj z sałatkami i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu