Grillowana pierś z kurczaka

Oceń przepis!

Grillowane piersi z kurczaka z tymiankiem, limonką i miodem

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 20 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 małe piersi z kurczaka po 140 g każda
  • 1/2 limonki (starta skórka i sok)
  • 1/2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 2 łyżki świeżego tymianku (same listki)
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:


1. Piersi kurczaka umyj i osusz.

2. Do małej miseczki włóż skórkę z limonki i sok, miód, oliwę, posiekany czosnek, 1 łyżkę tymianku. Wymieszaj i polej kurczaka. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na parę godzin do lodówki.

3. Rozpal grill ogrodowy i piecz przez ok. 20 minut. Przewróć po 10 minutach na drugą stronę, posyp resztą tymianku.

4. Po upieczeniu mięso podaj wraz z marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu