grillowany kurczak

Oceń przepis!

Grillowane piwne udka z kurczaka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • butelka jasnego piwa
  • 1 cebula czerwona
  • pęczek dymki
  • 100ml musztardy
  • 100ml oleju
  • łyżka papryki słodkiej
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • główka czosnku
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz ćwiartki.

2. W misce wymieszaj piwo z olejem, musztardą, posiekaną cebulą i czosnkiem oraz przyprawami.

3. Ułóż kurczaka w naczyniu i zalej marynatą, odstaw na min. 12 godzin do lodówki.

4. Osącz ćwiartki, natrzyj je solą i odstaw na godzinę.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż ćwiartki na ruszcie. Grilluj z obu stron przez około pół godziny.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu