Plastry boczku z grilla

Oceń przepis!

Grillowane plastry boczku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 10 plastrów surowego boczku
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka majeranku
  • szklanka oleju
  • szczypta chili
  • pół łyżeczki cukru
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Do oleju dodaj zioła, wyciśnięty czosnek i przyprawy.

2. Umyte i osuszone kawałki boczku ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i odstaw do lodówki na około 12 godzin.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, układaj osączone plastry na ruszcie.

4. Grilluj po 15 minut z każdej strony.

5. Podawaj z sosami i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu