
Oceń przepis!
Grillowane polędwiczki chili
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 polędwiczki wieprzowe
- 80ml słodkiego sosu chili
- 80ml jasnego sosu sojowego
- 6 ząbków czosnku
- 6 dymek
- 2 łyżki cukru brązowego
- 5cm imbiru
- łyżka oleju sezamowego
Przygotowanie:
1. Obierz i posiekaj czosnek, białą część dymek pokrój w cienkie krążki.
2. Zetrzyj imbir na tarce, odciśnij nadmiar soku, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, odstaw na godzinę do lodówki.
3. Umyj i osusz polędwiczki, ułóż mięso w płaskim naczyniu i zalej marynatą, odstaw na 6 godzin do lodówki.
4. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz polędwiczki i ułóż je na ruszcie.
5. Grilluj polędwiczki przez około 20 minut co jakiś czas obracając i smarując marynatą.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Słodko-ostre polędwiczki wieprzowe
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Alkoholowe polędwiczki wieprzowe z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Polędwiczki wieprzowe w cukinii z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 min
Trudność: -
Średnia ocen: / 5