Grillowane polędwiczki wieprzowe

Oceń przepis!

Grillowane polędwiczki na patyku

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie, tanie

2012-06-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 200 g polędwicy wieprzowej
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 drobniutko posiekane ząbki czosnku

Przygotowanie:


1. Mięso pokrój na paski lub w kostkę, oprósz solą, pieprzem i wysmaruj oliwą z oliwek zmieszaną z czosnkiem.

2. Mięso nadziej na patyki do szaszłyków.

3. Rozpal grill ogrodowy i grilluj polędwiczki na ruszcie po około 5 minut z każdej strony (do czasu aż mięso będzie ładnie zrumienione z zewnątrz i miękkie w środku).

4. Odłóż na 2 – 3 minuty na półmisek, aby mięso odpoczęło. Podaj np. z fasolką w pomidorach i białym winie.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu