Grillowana polędwica z grilla

Oceń przepis!

Grillowane polędwiczki wieprzowe w boczku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie 2-3 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :), średnio trudne

2012-11-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60dag polędwicy wieprzowej
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżeczek imbiru
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:


1. Mięso umyj i osusz, podziel na 8 porcji. Każdy kawałek owiń plasterkiem boczku i zepnij wykałaczką.

2. Wymieszaj ze sobą sos sojowy, imbir, oliwę i miód. Mięso posmaruj marynatą i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.

3. Rozpal grill ogrodowy. Piecz mięso na gorącym ruszcie przez około 20 minut co jakiś czas obracając.

4. Podawaj z pieczywem i ulubionym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu