grillowany-pstrag-z-maslem-rozmarynowym

Oceń przepis!

Grillowane pstrągi z masłem rozmarynowym

Ilość Porcji: 3-4

Czas przyrządzania: -

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2013-05-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

Przygotowanie:


  • 4 sprawione pstrągi
  • 4 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu
  • łyżka natki pietruszki
  • sól i pieprz

1. Sprawione pstrągi umyj i osusz.

2. Za pomocą blendera zmiksuj czosnek, igiełki rozmarynu (bez gałązek) i oliwę, dopraw solą i pieprzem.

3. Dwie łyżki zmiksowanej mieszanki wymieszaj z masłem i drobno posiekaną pietruszką.

4. Do wnętrza ryb nałóż masło rozmarynowe, a skórę ponacinaj i natrzyj mieszanką z oliwą i czosnkiem. Odstaw pstrągi na godzinę do lodówki.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt olejem, ułóż na nim pstrągi. Grilluj przez około 15 minut obracając i smarując pozostałą mieszanką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu