Grillowane roladki z piersi kurczaka

Oceń przepis!

Grillowane roladki z kurczaka i parówek

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: ok. 20 minut (1 godzina marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60 dag filetów z piersi kurczaka
  • 4 cienkie parówki drobiowe
  • 6–8 połówek suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • marynata: 3–4 łyżki musztardy miodowej
  • 5–6 łyżki keczupu
  • 4–5 łyżek oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 2–3 ząbki czosnku
  • ziołowa przyprawa do grilla
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Opłucz filety z piersi pod zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Oczyść mięso z błonek, a następnie pokrój w poprzek włókien na cztery plastry. Włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i delikatnie rozgnieć je dłonią.

2. Przyrządź marynatę. Musztardę miodową wymieszaj z keczupem, sokiem cytrynowym oraz oliwą. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty razem z ziołową przyprawą do grilla. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

3. Plastry mięsa rozłóż na desce i posmaruj marynatą. Przełóż mięso do zamykanego pojemnika i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

4. Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój wzdłuż na cienkie paseczki. Parówki obierz z osłonek i posmaruj marynatą.

5. Na plastrach mięsa ułóż parówki z suszonymi pomidorami. Pozawijaj roladki i każdą zepnij wykałaczką.

6. Rozpal grill ogrodowy, ułóż roladki na tackach do grillowania i piecz około 25–30 minut. W trakcie pieczenia roladki kilkakrotnie obracaj, za każdym razem smarując marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu