marynowane skrzydełka z grilla

Oceń przepis!

Grillowane skrzydełka marynowane w piwie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut ( + czas marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 70dag skrzydełek
  • pół litra jasnego piwa
  • 4 łyżki musu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki miodu
  • łyżka papryki słodkiej
  • łyżeczka suszonej szałwii lub kilka listków świeżej
  • szczypta cynamonu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz, skrzydełka, ponacinaj je w zgięciach.

2. Wymieszaj piwo z pozostałymi składnikami, poczekaj aż piana opadnie i wymieszaj ponownie.

3. Ułóż skrzydełka w naczyniu, zalej marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na 6-7 godzin. Obracaj skrzydełka w marynacie co jakiś czas.

4.  Wyjmij skrzydełka, marynatę przelej do rondelka, zagotuj ją, a następnie podgrzewaj na wolnym ogniu mieszając aż powstanie gęsty sos.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj skrzydełka sosem i ułóż je na ruszcie.

6. Grilluj skrzydełka przez około 20 minut, co jakiś czas obracając i smarując pozostałym sosem piwnym.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu