Kiełbasa z grilla z dipem

Oceń przepis!

Grillowane sojowe kiełbaski owijane boczkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 cienkich kiełbasek sojowych
  • 8 długich plasterków boczku wędzonego
  • 1 pęczek młodej dymki
  • 4–6 łyżek oliwy
  • młotkowany czarny pieprz
  • całe ziarna czerwonego pieprzu
  • kilka listków świeżego tymianku
  • dip: 20 dag gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Kiełbaski obierz z osłonek, każdą natnij wzdłuż, ale nie do końca.

2. Dymkę oczyść z zewnętrznej warstwy. Opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Połowę dymki drobno posiekaj. Następnie powkładaj w nacięcia w kiełbaskach. Każdą kiełbaskę owiń ciasno plasterkiem boczku i zepnij wykałaczkami.

3. Przygotowane kiełbaski ułóż na tackach do grillowania. Obok połóż pozostałe dymki. Posmaruj kiełbaski oliwą. Wierzch posyp dwoma rodzajami pieprzu i tymiankiem.

4. Rozpal grill ogrodowy i piecz kilka minut, aż boczek się zarumieni i będzie chrupki.

5.  W trakcie grillowania kiełbaski przewróć, żeby dobrze podpiekły się z obu stron. Podawaj z dipem z jogurtu wymieszanego z musztardą i doprawionego curry oraz solą i pieprzem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu