steki wołowe z grilla

Oceń przepis!

Grillowane steki teriyaki

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 50 minut (+ 1 godzina marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: na specjalną okazję, łatwe

2013-01-04 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki z rostbefu
  • 5 łyżek sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki wina białego wytrawnego
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:


1. W rondelku podgrzej jasny sos, dodaj cukier i mieszaj nie dopuszczając do wrzenia.

2. Po rozpuszczeniu cukru zdejmij rondelek z ognia, dodaj wino i ciemny sos, wymieszaj i ostudź.

3. Umyj i osusz steki. Posmaruj je marynatą i odstaw do lodówki na 2-3 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz steki z marynaty i ułóż je na ruszcie.

5. Grilluj przez 7-10 minut z każdej strony, podawaj z ziemniaczkami z rusztu i ulubioną sałatką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu