Grillowana wieprzowina z szałwią

Oceń przepis!

Grillowane steki wieprzowe z szałwią

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki wieprzowe
  • 8 listków szałwii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki tymianku
  • liść laurowy
  • 200ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Steki umyj, osusz i lekko rozbij. Natnij tak, aby powstały kieszonki.

2. Listki szałwii umieść w kieszonkach.

3. Posiekaj cebulę i czosnek, wymieszaj z tymiankiem i pokruszonym liściem laurowym, dodaj wino i oliwę, dopraw solą i pieprzem, zalej mieszanką mięso i wstaw do lodówki na około 5 godzin.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Umieść osączone z marynaty mięso na ruszcie i grilluj w wysokiej temperaturze przez 5-7 minut z każdej strony, a następnie pozostaw na jeszcze około 8 minut w niskiej temperaturze (na wysoko umieszczonym ruszcie).

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu