Grillowane steki wołowe z pieprzem

Oceń przepis!

Grillowane steki wołowe z pieprzem i śmietankowym sosem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80dag wołowiny
  • różnokolorowy pieprz w ziarnach
  • sól
  • sos: 1/3 szklanki śmietanki 30%
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki brandy lub wytrawnego wermutu
  • cukier
  • sól

Przygotowanie:


1. Mięso umyj i podziel na steki, pieprz zmiel w młynku lub utłucz w moździerzu.

2. Obficie natrzyj steki pieprzem, rozgrzej grill ogrodowy.

3. Umieść mięso na ruszcie, grilluj przez około 4-5 minut z każdej strony, zdejmij z rusztu i posól.

4. Wymieszaj ze sobą składniki sosu, dopraw do smaku solą i cukrem.

5. Steki podawaj polane sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu