Grillowane steki ze szparagami

Oceń przepis!

Grillowane steki wołowe ze szparagami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki wołowe
  • pół kilograma szparagów
  • pieprz i sól
  • marynata:
  • 2/3 szklanki sosu vinegrette (przepis znajdziesz w dziale "sosy")
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Połącz składniki marynaty w małej misce, zostaw 2 łyżki mieszanki do późniejszego wykorzystania.

2. Umyte i osuszone steki zanurz w marynacie i odłóż do lodówki na 1-2 godziny.

3. Szparagi ułóż w płytkim naczyniu, zalej niewielką ilością wody, włóż do mikrofalówki i podgrzewaj na najwyższych obrotach około 5 minut (lub podgotuj w wodzie).

4. Odcedź szparagi, nasmaruj je pozostałą marynatą.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

6. Odsącz steki z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie.

7. Grilluj mięso przez około 4-5 minut z obu stron.

8. Na 3 minuty przed zdjęciem mięsa, ułóż na ruszcie szparagi.

9. Zdejmij mięso i szparagi z rusztu, dopraw solą i pieprzem, podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu