Grillowana wątróbka

Oceń przepis!

Grillowane szaszłyki z wątróbką

Ilość Porcji: 3-4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 40 dag wątróbek drobiowych
  • 10 dag boczku w plastrach
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 łyżeczka pikantnej przyprawy do potraw z grilla

Przygotowanie:


1. Wątróbki umyj, oczyść, osusz i posyp przyprawą do kurczaka oraz przyprawą do potraw z grilla.

2. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku.

3. Na patyczki do szaszłyków nabij  owinięte boczkiem wątróbki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy.  Szaszłyki grilluj przez 25-30 minut często obracając.

5. Tak przyrządzone szaszłyki można podawać z ulubionym sosem.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu