Udka z kurczaka z grilla na słodko

Oceń przepis!

Grillowane udka kurczaka na słodko

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • sól
  • biały pieprz
  • ½ łyżeczki curry
  • 2 łyżki oleju
  • 150 ml
  • 2 jabłka
  • po 3 łyżki rodzynek i obranych migdałów
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:


1. Udka umyj, osącz, podziel na dwie części, oprószyć solą i pieprzem.

2. Cebulę obierz, a następnie zeszklij na  patelni.

3. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż udka. Piecz 10 minut z każdej strony.

3. Jabłka pokrój na ósemki razem ze skórką, oprósz curry. Cukier skarmelizuj, następnie dodaj masło oraz 2 łyżki wody, dokładnie wymieszaj. Dodaj jabłka miód, rodzynki i uprażone migdały.

4. Przed podaniem udek kurczaka polej je bejcą miodowo-jabłkową.

5. Tak przygotowane udka można podawać z ryżem z dodatkiem skórki pomarańczowej, doprawionym szczyptą curry, cynamonu i imbiru.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu