Grillowane ćwiartki z kurczaka

Oceń przepis!

Grillowane udka kurczaka w bejcy

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: ok. 20 minut (1-2 godziny marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 nogi z kurczaka
  • 100ml oleju
  • 100ml sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 4 ząbki czosnku
  • ostra papryka lub chilli
  • majeranek
  • oregano
  • sól

Przygotowanie:


1. Z oleju, sosu sojowego, musztardy, miodu, posiekanego czosnku i przypraw przygotuj bejcę i posmaruj nią udka z wszystkich stron. Odstaw na 1-2 godziny co jakiś czas przewracając na drugą stronę.

2. Rozpal grill ogrodowy i piecz udka z obu stron około 15 minut. Gdy udka się zrumienią możesz zawinąć je w folię aluminiową i zostawić z boku grilla na 10 minut żeby doszły.

3. W tak przygotowanej bejcy można przyrządzić też inne kawałki mięsa: skrzydełka z kurczaka lub indyka, piersi, szaszłyki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu