
Oceń przepis!
Grillowane udka kurczaka z brzoskwiniami i ananasem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Czas grillowania:-
Trudność: łatwe
Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 4 plastry ananasa z puszki
- 3 połówki brzoskwini z puszki
- 200 ml słodkiej śmietany
- 3 łyżki sherry
- 4 łyżki rosołu drobiowego
- 1 łyżka masła do smażenia
- szczypta cynamonu
- curry
- pieprz i sól
- wiśnie koktajlowe z łodyżką do dekoracji
Przygotowanie:
1. Umyj i osusz udka a następnie natrzyj je przyprawami.
2. Osącz ananasy i brzoskwinie i pokrój je w kostkę.
3. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż lekko owoce, po czym zalej rosołem i sherry i gotuj do odparowania połowy ilości sosu.
4. Dodaj śmietanę i gotuj aż odparuje a na końcu dopraw curry i solą.
5. Rozgrzej grill ogrodowy i grilluj udka po 10 minut z obu stron.
6. Udka kurczaka podawaj z owocami i wiśniami koktajlowymi do dekoracji.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Grillowana pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: średnio trudne
Średnia ocen: / 5
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Miętowy sos do dań z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: szybkie, muszę się wykazać :), łatwe
Średnia ocen: / 5