Owocowe udka kurczaka z grilla

Oceń przepis!

Grillowane udka kurczaka z brzoskwiniami i ananasem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2013-09-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 3 połówki brzoskwini z puszki
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 3 łyżki sherry
  • 4 łyżki rosołu drobiowego
  • 1 łyżka masła do smażenia
  • szczypta cynamonu
  • curry
  • pieprz i sól
  • wiśnie koktajlowe z łodyżką do dekoracji

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz udka a następnie natrzyj je przyprawami.

2. Osącz ananasy i brzoskwinie i pokrój je w kostkę.

3. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż lekko owoce, po czym zalej rosołem i sherry i gotuj do odparowania połowy ilości sosu.

4. Dodaj śmietanę i gotuj aż odparuje a na końcu dopraw curry i solą.

5. Rozgrzej grill ogrodowy i grilluj udka po 10 minut z obu stron.

6. Udka kurczaka podawaj z owocami i wiśniami koktajlowymi do dekoracji.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu