Grillowane żeberka w piwie

Oceń przepis!

Grillowane żeberka w piwie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram żeberek wieprzowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • marynata: szklanka piwa
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki kolendry
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Wymieszaj piwo z pokruszonym liściem laurowym, tymiankiem, kolendrą i rozmarynem, dopraw solą i pieprzem.

2. Umyj i osusz żeberka, podziel je na porcje, zalej marynatą i odstaw do lodówki na minimum 12 godzin.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz mięso z marynaty, skrop olejem i natrzyj rozgniecionym czosnkiem.

4. Ułóż żeberka na rozgrzanym ruszcie, grilluj często przewracając przez 20-30 minut, aż się zarumienią.

5. Podawaj z grillowanymi warzywami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu