grillowane żeberka w miodzie

Oceń przepis!

Grillowane żeberka wieprzowe w miodzie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 porcje żeberek
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka musztardy
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Żeberka umyj i osusz, miód wymieszaj z musztardą i oliwą.

2. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

3. Oprósz mięso solą i pieprzem, posmaruj mieszanką miodową, połóż na gorącym ruszcie.

4. Grilluj żeberka przez około godzinę, często obracając i smarując miodem.

5. Podawaj z grillowanymi warzywami i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu