Żeberka z grilla z czosnkiem

Oceń przepis!

Grillowane żeberka z czosnkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-25 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • Marynata: 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • ząbek czosnku
  • kilkanaście ziarenek kolendry
  • słodka papryka
  • pieprz
  • 2 liście laurowe
  • łyżka ostrej musztardy
  • 1/3 szklanki czerwonego wina
  • dodatkowo 2 główki czosnku

Przygotowanie:


1. Mięso umyj i pokrój na kawałki szerokości 3–4cm. Czosnek posiekaj, kolendrę utłucz w moździerzu, a listki laurowe drobno pokrusz. Wymieszaj z resztą składników marynaty. Zalej nią żeberka i odstaw pod przykryciem na godzinę, a najlepiej na całą noc do lodówki.

2. Żeberka wyjmij z marynaty, rozpal grill ogrodowy i ułóż mięso na tacy do grillowania.

3. Upiecz z obu stron na rumiano nad żarzącymi się węglami, smarując je resztą marynaty. Podawaj z grillowanymi warzywami.

4. Czosnek (bez obierania) przekrój w poprzek na pół, posmaruj odrobiną marynaty i piecz na grillu, układając go z boku rusztu, aż się zrumieni.  .

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu