Grillowane ziemniaki faszerowane serem

Oceń przepis!

Grillowane ziemniaki faszerowane serem, cukinią i papryką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 duże podłużne ziemniaki
  • 2 małe papryki czerwone
  • 1 mała cukinia
  • 8 łyżek startego sera żółtego
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Dokładnie umyj ziemniaki i gotuj je przez 15 minut w osolonym wrzątku.

2. Ostudzone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż połowę miąższu, posmaruj niewielką ilością oliwy.

3. Oczyść paprykę i drobno pokrój, cukinię pokrój w kosteczkę. Wymieszaj cukinię z papryką, dopraw solą i pieprzem.

4. Do każdej połówki ziemniaka nałóż po 1/2 łyżki sera, mieszankę warzyw, a na wierzch pozostały ser.

5. Ziemniaki ułóż na kawałkach folii aluminiowej posmarowanej oliwą, ostrożnie zawiń.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, piecz ziemniaki przez około 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu