ziemniaki z grilla na zimno

Oceń przepis!

Grillowane ziemniaki na zimno z dressingiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 1/2kg ziemniaków
  • 3/4 szklanki wina białego
  • 3 łyżki oliwy
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego estragonu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, odcedź i przełóż do dużej miski.

2. Zalej ziemniaki 1/2 szklanki wina i ostudź, co jakiś czas mieszając.

3. Poprzekrawaj ziemniaki na połówki i posmaruj oliwą.

4. W miseczce wymieszaj majonez, musztardę, pietruszkę, estragon i pozostałe wino, dopraw do smaku, odstaw.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż osączone ziemniaki na ruszcie, grilluj do miękkości przez około 5 z każdej strony.

6. Przełóż ziemniaki do miski, dodaj dressing, wymieszaj i odstaw do ostudzenia.

7. Ziemniaki wstaw do lodówki, podawaj na zimno.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu