Pikantny dorsz z grilla

Oceń przepis!

Grillowany dorsz na ostro po indonezyjsku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • łodyga trawy cytrynowej
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 świeże papryczki chili
  • łyżeczka mielonego imbiru
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki masła
  • 8 łyżek mleka kokosowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj filety i osusz je.

2. Usuń zewnętrzne liście trawy cytrynowej i pokrój wewnętrzną część. Posiekaj cebulę i czosnek.

3. Blenderem zmiksuj trawę cytrynową, cebulę, czosnek, oczyszczone papryczki, imbir i kurkumę, dopraw solą i pieprzem.

4. Do mieszanki dodaj mleko kokosowe, masło oraz sok z cytryny, mieszaj do powstania gładkiej masy.

5. Zalej rybę przyrządzoną masą, tak aby cała się nią pokryła.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść dorsza na ruszcie i grilluj przez 8 minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu