
Oceń przepis!
Grillowany dorsz z sezamem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 porcje filetu z dorsza
- 8 łyżek jasnego sosu sojowego
- łyżka sezamu
- 3 łyżki cukru
- 4 łyżki białego wina
Przygotowanie:
1. Sos sojowy wlej do garnka, dodaj cukier i ciągle mieszając gotuj na małym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Po około 5 minutach dodaj wino, wymieszaj i zdejmij z ognia.
2. Umytą i osuszoną rybę zalej ostudzonym sosem i odstaw do lodówki na 3-4 godziny.
3. Rozgrzej grill ogrodowy. Ułóż osączone porcje ryby zawinięte w folię aluminiową na ruszcie i grilluj przez około 15 minut.
4. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu na złoto, posyp dorsza przed podaniem.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Dorsz z grilla tradycyjny
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 1 godzina)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Aromatyczny dorsz z grilla
Ilość Porcji: 3
Czas przyrządzania: 20 minut (+1 godzina marynowania)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowany dorsz z jabłkami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5