Dorsz z grilla z sezamem

Oceń przepis!

Grillowany dorsz z sezamem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 porcje filetu z dorsza
  • 8 łyżek jasnego sosu sojowego
  • łyżka sezamu
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyżki białego wina

Przygotowanie:


1. Sos sojowy wlej do garnka, dodaj cukier i ciągle mieszając gotuj na małym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Po około 5 minutach dodaj wino, wymieszaj i zdejmij z ognia.

2. Umytą i osuszoną rybę zalej ostudzonym sosem i odstaw do lodówki na 3-4 godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Ułóż osączone porcje ryby zawinięte w folię aluminiową na ruszcie i grilluj przez około 15 minut.

4. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu na złoto, posyp dorsza przed podaniem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu