Grillowany pstrąg w plastrach boczku z rozmarynem

Oceń przepis!

Grillowany pstrąg w boczku z rozmarynem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 średniej wielkości pstrągi
  • 1 cytryna
  • sól
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 4 łyżeczki masła
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Ryby wypatrosz, oczyść z łusek, opłucz. W środku i na zewnątrz skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce.

2. Do środka każdej ryby włóż po kawałku gałązki świeżego rozmarynu i po łyżeczce masła. Każdą rybę owiń dwoma cieniutkimi plastrami boczku.

3. Pstrągi zawijaj pojedynczo w folię aluminiową.

4. Rozpal grill ogrodowy i piecz po 5–6 minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu