grillowane pstrągi

Oceń przepis!

Grillowany pstrąg z farszem pomidorowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • sól
  • sok z cytryny
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • łyżka oleju
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 2 kubki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki migdałów
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Sprawione pstrągi umyj i osusz, posól, skrop sokiem z cytryny.

2. Sparz pomidory, obierz je ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę.

3. Obierz cebulę, posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pomidory, duś przez 5 minut.

4. Koperek i szczypiorek umyj i posiekaj, dodaj do cebuli z pomidorami, wymieszaj i dopraw do smaku.

5. Ryby nafaszeruj mieszanką, zepnij wykałaczkami. Rozgrzej grill ogrodowy.

6. Grilluj pstrągi przez około 5 minut z każdej strony.

7. Jogurt wymieszaj ze śmietaną i posiekanymi migdałami, dopraw solą i pieprzem, podawaj z rybami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu